Nordanå

Allt började med ett skolprojekt på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där familjen i Nordanå agerade fiktiv beställare. Julia Örts design gick hem hos familjen och blev sedan till verklighet. 

Julia Ört, 26 år, kan snart titulera sig som trädgårdsingenjör med inriktning design. I studieprogrammet lär sig Julia att designa utemiljöer, främst i den mindre skalan, däri även komponera växter som är anpassade till platsens förutsättningar, berättar Julia. 

Familjen fick ett flertal trädgårdsdesigner presenterade av eleverna på SLU baserat på deras önskemål. Julia är otroligt glad att hennes design valdes då det är hennes första trädgårdsdesign som blir till verklighet.

Julia Örts tankar kring designen och utformning av trädgården

Skandinavisk design har varit en inspiration i projektet, som enligt min uppfattning kännetecknas av kombinationen stilrent samtidigt som det ombonade finns närvarande. Detta tyckte jag både passade husets arkitektur, stämde överens med familjens önskemål samt mina egna preferenser och det blev därmed den bärande idén för gestaltningen.

Björn Selvadurai VD/ägare på Anderod AB anlitades till att bygga garaget åt familjen och fick då även frågan att ta sig an anläggningen av trädgården.
Anderod AB som är ett Lundabaserat byggföretag, tar hand om stora som små bygg- och anläggningsprojekt till privatpersoner och företag. De tackade ja till förfrågan om att anlägga trädgården. 

”Då vårt fokus ligger på bygg och anläggning så sökte vi efter en partner som kunde bistå med att anlägga trädgården. Redan vid första träffen kände vi att Green Landscaping Skåne var rätt för oss då vi fick ett väldigt professionellt bemötande från Martina Selinder” – Björn Selvadurai

Martina Selinder, trädgårdsingenjör med inriktning design på Green Landscaping Skåne, arbetar främst med kommunala ytor. Vilket var en av anledningarna att hon tyckte att projektet lät spännande och var inte sen på att ta del av anläggningen av det gröna. 

”Att få arbeta med Björn och Julia har varit ett rent nöje och ett lyckat samarbete! Mycket spännande att få se trädgården ta form från en öppen högvuxen gräsyta till att bli en fantastisk trädgård.” – Martina Selinder 

Idag har familjen i Nordanå en helt ny trädgård som grönskar och sprudlar i färg, form och dofter. 

”Samarbetet med Green Landscaping Skåne har fungerat fantastiskt bra – eftersom det var mitt första projekt fanns det delar i projektet vi behövde lite extra stöd i och bemötandet vi fick har genomgående både varit vänligt och proffsigt. Kommunikationen har varit smidig, tydlig och det har varit enkelt att nå varandra. Under planteringsdagarna arbetade de effektivt. Det kan låta som överdrivet positiva ord, men det är min upplevelse av att arbeta tillsammans. Sammantaget har Green Landscaping Skåne varit mycket kunniga och hjälpsamma!” – Julia Ört 

”Vi är otroligt nöjda över samarbetat och dialogen, med god framförhållning tydlig kommunikation och flexibilitet så gick allt som förväntat och kunden blev i slutändan väldigt nöjd.” – Björn Selvadurai

 

Bild av Martina Selinder

Arbetsledare

Martina Selinder

Telefon: 070- 295 05 97

@

Björn Selvadurai

Telefon: 046-13 77 50

@

Julia Ört

Telefon: 0703- 08 81 49